Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" - ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

  Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο χώρο του διδακτηρίου με θέμα "Ο ρόλος του ομαδικού παιχνιδιού στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τωνν παιδιών". Επιμορφωτής ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Μαρκοδήμος Ιωάννης, ο οποίος προσέγγισε το θέμα στην ολότητά του και το συνέδεσε με τις εμπειρίες των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα εποικοδομητική και η συζήτηση που ακολούθησε. Ο ίδιος ο κ. Μαρκοδήμος είναι γνώστης του θέματος, αφού διαθέτει γνώσεις και μεγάλη εμπειρία τόσο εκπαιδευτική όσο και αθλητική και η εισήγησή του ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική, με έναν λόγο που κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατή!!!

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

 Κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2023- 2024 πραγματοποιήθηκαν τέσσερα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας ήτοι:

1. O κόσμος γύρω μου  - Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, από την εκπαιδευτικό κ. Βίκυ Μόλλα και συμμετέχων εκπαιδευτικό τον κ. Παπούλια Νικόλαο.

2. Τα εξωκλήσια του τόπου μου - Πολιτιστικό Πρόγραμμα, από την εκπαιδευτικό κ. Κασούτσα Μαρία και συμμετέχων εκπαιδευτικό τον κ. Παπούλια Νικόλαο.

3. Αθλητισμός: Υγεία, σεβασμός και αποδοχή - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, από τον εκπαιδευτικό κ. Παπούλια Νικόλαος και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τον κ. Μαρκοδήμο Ιωάννη και την κ. Ήλια Τσαπλαρή.

4. Γνωρίζω τον εαυτό μου - χτίζω υγιείς σχέσεις με τους άλλους - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, από την εκπαιδευτικό κ. Τσαπλαρή Ήλια.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΜΕ ΕΝΑ "ΓΛΥΚΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ...ΣΧΟΛΕΙΟ" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!!!

 

Aφιερωμένη στους μαθητές της Έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας που αποφοιτούν από αυτό, ήταν αφιερωμένη η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου. Σε μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το προαύλιο του διδακτηρίου, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, σκετς και παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Σημαντικότερη στιγμή όμως ήταν η ώρα της αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄τάξης με τα παραδοσιακά καπέλα και το πέταγμά τους στον ουρανό που σηματοδοτεί το πέρασμά τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης. Ακολούθησε πλούσιο φαγητό και χορός με τους απόφοιτους να πρωταγωνιστούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που πάντα υποστηρίζει τις δράσεις του σχολείου και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε. Επίσης, ευχαριστούμε τη Δ/ντρια Δ/νσης Α/μιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δρόσο Παρασκευά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητάς Άμφισσας κ. Νίκο Βενετσάνη που μάς τίμησαν με την παρουσία τους!!!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ENTYΠΩΣΙΑΣΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΛΟΥΤΟΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!!

Σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά και στον υπέροχο χώρο του αλσυλλίου Ευθ. Ζουμάς, οι μαθητές της Γ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, κέρδισαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου για τη συμμετοχή τους στη θεατρική παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη. Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχες ενδυμασίες, εντυπωσιακός φωτισμός και μουσική συνέθεσαν μία παράσταση που άξιζε τον κόπο να την παρακολουθήσει κάποιος. Ένα μεγάλο μπράβο στην εκπαιδευτικό της τάξης που την οργάνωσε, την κ. Έφη Δημητρέλου και στους μαθητές της που την παρουσίασαν. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς κ. Κωσταγιαννακοπούλου Μαρία και κ. Κουτονιά Παναγιώτη που υποστήριξαν το έργο, καθώς και στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας για την παραχώρηση και την καθαριότητα του χώρου!!!Επιπλέον, ευχαριστούμε τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Μαίρη Σουβλίδη που μάς τίμησε με την παρουσία της!!!

"ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ" - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας υλοποίησαν έναν πρωτότυπο και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό project με τίτλο "Το τετράδιο που πετάει". Πιο συγκεκριμένα δημιούργησαν τα δικά τους τετράδια που πετούν στη φαντασία και τη γνώση, γεμάτα με όμορφες ιστορίες. Με αυτά τα τετράδια και αυτές τις ιστορίες τα παιδιά μας διασκέδασαν, έπαιξαν θέατρο, συνεργάστηκαν και πέρασαν τέλεια!!!Η όλη δράση έγινε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Δήμου, όπου οι μαθητές μας αποτύπωσαν με δικές τους εικόνες και κείμενα - ιστορίες όπως ο Ερωτόκριτος, ο Μορμόλης, λαϊκά παραμύθια και τόσες άλλες.Τέλος με τα τετράδια που πετούν δημιουργήσαμε μια κινητή έκθεση, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε στο χώρο του Σχολείου μας κατά τη γιορτή λήξης.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟΜΥ) ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 Δύο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποίησε η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Άμφισσας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας στο χρονικό διάστημα 21 -22 Μαΐου 2024. Οι επιστήμονες της ΤΟΜΥ ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους μαθητές για δύο πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους. Το πρώτο αφορούσε την υγιή στάση σώματος και είχε τίτλο "Στέκομαι σωστά και ασκούμαι" και το παρουσίασε ο ορθοπεδικός γιατρός κ. Ευθύμιος Αποστολόπουλος στους μαθητές της Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού του σχολείου. Το δεύτερο θέμα είχε τίτλο " Η αξία της τρίτης ηλικίας - Κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά" και το παρουσίασε η γιατρός - νευρολόγος κ. Φιλιώ Καλαντζάκου στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Οι εισηγήσεις και των δύο επιστημόνων ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες, όπως και η συζήτηση που ακολούθησε με τους μαθητές. Ευχαριστούμε τους γιατρούς κ. Αποστολόπουλο και κ. Καλαντζζάκου για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση, καθώς και τη Νοσηλεύτρια κ. Βουλα Τσαπλαρή για την παρουσία τους στο σχολείο!!!! 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ!!!

 Θερινό σινεμά παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στον προαύλιο χώρο του σχολείου σε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά. Πιο συγκεκριμένα είδαν την παιδική ταινία "Ο Ήρωας του Βυθού 2 - Η Παλίρροια". Το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκε σε καλοκαιρινό κινηματογράφο και τα παιδιά πέρασαν μία όμορφη βραδιά στον χώρο του 3ου Δημοτικού!!!