Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

11η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!

 Μια σειρά δράσεων οργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (Παρασκευή 27/9/2024) όπου το σύνθημα ήταν "Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή". Με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών, επισκεφθήκαμε την ιστορική Μονή του Προφήτη Ηλία και το γραφικό χωριό του Χρισσού όπου είχαμε τη χαρά να δούμε το υπέροχο Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο του. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε, να τρέξουμε και κυρίως να περπατήσουμε μέσα στα "σοκάκια"  του Χρισσού. Οι μαθητές επιπλέον, ενημερώθηκαν για την ιστορία του χωριού και είδαν από κοντά τη μοναδική συλλογή παραδοσιακών φορεσιών του κ. Δαραδήμου. Ευχαριστούμε τον κ. Μέγα Πέτρο, Πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και τον κ. Καρακώστα Ανδρέα, Πρόεδρο της Κοινότητας Χρισσού για τη θερμή φιλοξενία στο όμορφο χωριό τους. Αθλητισμός και Πολιτισμός είναι δύο έννοιες που πρέπει συνυπάρχουν στη ζωή μας για να την κάνουν ομορφότερη και καλύτερη!!!

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!

 Η πρώτη μέρα στο Δημοτικό Σχολείο είναι μία μοναδική στιγμή για κάθε μαθητή στην πορεία του στην εκπαίδευση. Η Δασκάλα της Α΄Δημοτικού του 3ου ΔΣ Άμφισσας, η κ. Αγγελική φρόντισε, ώστε αυτή η στιγμή  να μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μικρών μαθητών μας. Η υποδοχή τους έγινε σε ένα "ζεστό" σχολικό περιβάλλον με κατάλληλη διακόσμηση, φωτογραφίσεις και αναμνηστικά δώρα!!!Μια νέα περιπέτεια ξεκινά για τα παιδιά της  Α΄  Δημοτικού του σχολείου μας, εμείς θα φροντίσουμε τα έξι χρόνια παραμονής τους σε αυτό να είναι ευχάριστα, χαρούμενα και δημιουργικά στο όμορφο ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης!!! 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

AΓΙΑΣΜΟΣ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 Ήχησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ξεκινώντας με τον αγιασμό και τις ευλογίες του σεβαστού Πατέρα Σιλουανού και του Πατέρα Νικόλαου. Το προαύλιο ξαναγέμισε παιδιά που έδωσαν ένα άλλο χρώμα με τη ζωντάνια, τις φωνές και τα χαμόγελά τους. Με την παρουσία τους φέτος μας τίμησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. δρόσος παρασκευας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκος Βενετσάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Δελφών κ. Μαρίνος Λύτρας. Φυσικά παρόντες ήταν και οι γονείς των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, όπως πάντα κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, πρόσφερε γλυκά και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές της Α΄Δημοτικού!!!