Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστ
ιά
σει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

 Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής μαζί με τον γυμναστή του σχολείου διοργάνωσαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών σε θέματα διαφορετικότητας και αποδοχής αυτής. Στις δράσεις συμμετείχαν όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου. Ειδικότερα οργανώθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που άσκησαν τα παιδιά σε:


·         Γνωριμία με όλες τις αναπηρίες

·         Αθλητικές δραστηριότητες παιδιών με κινητικά προβλήματα.

·         Νοηματική γλώσσα

·         Ανάγνωση  του συστήματος γραφής Braille

·         Βιωματική προσέγγιση του αυτισμού.

·         Δημιουργία αφίσας για την ημέρα αυτή.

Το όλο project υλοποιήθηκε σε σταθμούς με στόχο οι μαθητές να κατανοήσουν πως άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ζωής, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν, να αποδεχτούν το διαφορετικό και να αποκτήσουν ενσυναίσθηση σε βασικά κοινωνικά ζητήματα.

Ως επίλογος της σημερινής μέρας, όλα τα παιδιά –στον προαύλιο χώρο του σχολείου – «τραγούδησαν» στη νοηματική γλώσσα το τραγούδι: «Όπου υπάρχει αγάπη!!!!»


















1 σχόλιο: