Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Σχολείου μας γιόρτασαν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του κόσμου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023. Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Μαρτίνου - Αγγλικής Γλώσσας και Μαρία Δήμου - Γαλλικής Γλώσσας σχεδίασαν και υλοποίησαν στην τάξη μαζί με τους μαθητές μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση που συνδύαζε στοιχεία διάλεξης, αλληλεπίδρασης, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής δημιουργίας.
Οι μαθητές μας διασκέδασαν παριστάνοντας τους επισκέπτες ευρωπαϊκών χωρών, όπου τους έλεγαν «καλημέρα», ενώ οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν τη γλώσσα που τους μιλούσαν. Στη συνέχεια ως μικροί ερευνητές ανακάλυψαν ποια χώρα ήταν αυτή που επισκέφθηκαν και αφού την εντόπιζαν σε έναν ειδικά κατασκευασμένο χάρτη, σημείωναν το όνομα της χώρας στα Αγγλικά και τη λέξη «καλημέρα» στη γλώσσα που ομιλείται εκεί.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών ήταν μία καλή ευκαιρία, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η γλώσσα για τους ανθρώπους, πόσες διαφορετικές γλώσσες ομιλούνται στην Ευρώπη και πως καθεμία από αυτές αποτελεί πολιτιστικό πλούτο για το λαό της και για όλους.










μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου