Δευτέρα 1 Μαΐου 2017



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΄ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ"

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»  στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών. Οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, ύστερα από παρακολούθηση εκπαιδευτικού υλικού για το μήλο και τις διατροφικές του αξίες καθώς και εξερεύνηση των ιδεών τους, δημιούργησαν έργα ζωγραφικής και κολάζ. Συνολικά συμμετείχαν  60 μαθητές  με ατομικά ή ομαδικά έργα.

Στον διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν μαθητές δημοτικού με 4.586 έργα (ατομικά/ομαδικα) από όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν εκατοντάδες σχολικές μονάδες αλλά και μεμονωμένοι υποψήφιοι και ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων είναι περισσότερο από 10.000. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι εκπροσωπούνται, μέσω των μαθητών, όλοι οι Νομοί της Ελλάδας.

Μέρος των έργων των μαθητών του σχολείου μας εκτέθηκε στην αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων “Jacqueline de Romilly” στις  07 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων.

Στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες μαθητές, δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών, παρουσία της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, στελεχών και συνεργατών της Οργάνωσης, οι οποίοι ήταν οι συντελεστές διοργάνωσης του διαγωνισμού.

Την έκδήλωση χαιρέτησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κος. Κώστας Γαβρόγλου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου