Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης απόλαυσαν ένα πρωινό περίπατο στην μακραίωνη ιστορία των Δελφών. Η ξεναγός κ. Χριστίνα Στόλις οδήγησε τα παιδιά στον Αρχαιολογικό χώρο με τελικό προορισμό το Αρχαίο Στάδιο και την ιστορία της χρήσης του χώρου. Η όλη δράση αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί η συγκεκριμένη τάξη με θέμα: "Aθλητικές Διαδρομές: Xθες - Σήμερα - Αύριο"
Στη συνέχεια διαβήκαμε το κατώφλι της οικίας Σικελιανού που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της τοπικής και πανελλαδικής πολιτιστικής ιστορίας. Θαυμάσαμε τον υπέροχο χώρο με τα σχετικά εκθέματα κα εμπεδώσαμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε μέσα από μια βιωματική δράση που σχεδίασε η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου μας. Η όλη δράση με τον  τίτλο: "Happy Birthday: Οι Δελφικές Εορτές κλείνουν τα 90" ,  αποτελεί μια προφεστιβαλική εκδήλωση του "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" που ξεκινά το σχολείο μας στις 15 Mαϊου 2017, καινοτομώντας για μια ακόμη φορά στα σχολικά δρώμενα.
Ευχαριστούμε την κ. Χριστίνα Στόλις για την ξενάγηση που μας έκανε, καθώς και την κ, Κρυσταλλία Κώνστα για τη ζεστή φιλοξενία της στην οικία Σικελιανού, εκ μέρους του Δήμου Δελφών.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου