Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

     ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ''Ο ΜΟΛΥΜΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΝΤΗΣ''


    Τη θεατρική παράσταση Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του σχολείου μας σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. 
Η παράσταση ήταν γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντάνεψε  ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες. Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια του Shiv Shena μετέφεραν τον μαθητή  στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή από το κείμενο του ινδού Salim Khan, έγινε από την Sharmi Κόκκινου σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια ήταν γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο στα ελληνικά,  αλλά διατηρώντας και την συνεργασία με το ncpa υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ Την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιλογή του έργου,  την υπογράφει η Κατερίνα Σασλόγλου. 

Σκηνοθεσία:Shek Kapur
Θεατρική Διασκευή:Salim Khan Sharmi Kόκκινου 
Σκηνικά-Κοστούμια: Shiv Shena
Μουσική: Aπόστολος Μόσιος Νcpa (μουσικές επιλογές)
Χορογραφίες: Rumi Qafarsoy

Σε 13 απολαυστικούς ρόλους εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κοκαράκης, Στέφανος Καλλιανίδης, Ελένη Μουτσάτσου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η πρίμα μπαλαρίνα Σταυρούλα ΜαΪνη!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου